De gerbil

Informatie over de gerbil

Gerbilfokkerij Queenies, Terrarium bouw, Gerbilarium bouw, Gerbilkooi, Gerbil kooi kopen, Gerbil verblijf, Gerbil pups, Gerbil pups beschikbaar Rotterdam, Gerbilpups beschikbaar Rotterdam, Glazen Gerbil verblijven, Glazen bak, glazen kooi, glazen gerbil kooi kopen, handtamme Gerbil pups Rotterdam, nootmuskaat gerbil, gevlekte Gerbils, zwaar gevlekte Gerbils, Algerijn, puppies, Geel Wildkleur Gerbil, Burmees, Siamees, Zwart zwaar gevlekt, Burmees Gevlekt

Nederlandse benaming: Mongoolse gerbil
Latijn:Meriones unguiculatus
Lichaamslengte: 10 – 14 centimeter
Staartlengte: 9 – 11 centimeter
Gewicht: 60 tot 120 gram
Gedrag: sociaal
Geslachtsrijp: 6 – 7 weken
Draagtijd: 23 – 40 dagen
Aantal jongen: 2 – 10
Zoogtijd: 4 tot 5 weken
Levensverwachting: 3 tot 5 jaar

informatie over gerbils

Gerbils als huisdier

Gerbils zijn zeer geschikt als huisdier! Erg fascinerende diertjes om naar te kijken en makkelijk in de omgang.
Dagelijks zijn ze bezig met grote gangen graven, knagen aan lege wc rollen, elkaar verzorgen d.m.v schoonlikken wat erg vertederend oogt. Daarnaast zal een Gerbil niet bijten. Zelden lees je over bijtende Gerbils. Dat ligt simpelweg niet in de aard van het beestje. Gerbils zijn heel zuinig met water wat als gevolg heeft dat ze weinig urineren. De urine is wat bij knaagdieren altijd zo stinkt. Doordat ze weinig urineren is een Gerbilarium verschonen vaak maar eens in de maand nodig! Ideaal natuurlijk.

Gerbils zijn in tegenstelling tot wat je soms op het internet leest zeer gemakkelijk tam te krijgen ( mits ze goed gefokt en gehuisvest worden ). Tamme Gerbils blijven rustig op je hand zitten, en vinden het erg fijn om via je arm en nek naar je andere arm te lopen.
Een Gerbil is eigenlijk een hele leuke variant van een Hamster met leukere eigenschappen mijns inziens. Gerbils zijn ook overdag erg actief. Het is zo dat ze spelen -> slapen -> spelen en weer slapen. Hierdoor zal er overdag regelmatig activiteit in het Gerbilarium te zien zijn, waardoor je ze niet alleen in de nacht hoort en overdag niet ziet ;-).

Gerbils nog meer actief houden? Wissel regelmatig van inrichting in hun verblijf. Het steeds weer opnieuw de nieuwe speeltjes ontdekken vinden Gerbils prachtig. Daar zijn ze zo een paar uur zoet mee.

gerbilarium

Producten voor de gerbil

In onze gerbil winkel kunt u niet alleen gerbils kopen, maar ook gerbil producten. U heeft bijvoorbeeld een verblijf voor de gerbil nodig en verzorgingsproducten. Maar er zijn ook leuke speeltjes te verkrijgen. Als u uw bestelling voor 15:00 uur plaatst, heeft u de producten de volgende werkdag al in huis! Wij gaan dagelijks op zoek naar nieuwe producten voor de gerbils om ons assortiment verder te kunnen uitbreiden. Ook vindt u in onze shop altijd leuke aanbiedingen.

Tam maken

Het tam maken van de Gerbil heeft enige tijd nodig als u 2 pups neemt.
Als ze na 6 weken van moeders weg mogen en naar u toe verhuizen is dat natuurlijk ook behoorlijk eng voor ze. Weg van hun vertrouwde omgeving, weg van de beschermende ogen van papa en mama, weg van broertjes en zusje, en natuurlijk de nieuwe geluiden en geuren bij u thuis.
Pak het daarom rustig aan, en laat ze zeker de eerste dag na aankomst even met rust om hun nieuwe omgeving goed te inspecteren.
Na de eerste dag geef ik altijd het advies mee om iedere dag met de handen in de kooi te gaan zodat ze rustig kunnen wennen aan u handen. Probeer ze niet geforceerd op te pakken, en zeker niet achterna te jagen om ze op te pakken. Als ze niet willen, laat ze dan.

Voeren

Na een week iedere dag met de hand in de bak gezeten te hebben kunt u wat lekkers gaan aanbieden in de handpalm. Denk dan aan stukjes trosgierst, gedroogd fruit ( aardbeien, appel en wortel doen het bijvoorbeeld goed ), zonnebloem pitten en eigenlijk alle soorten chips maar vooral de pompoenpitten zijn grote favoriet bij Gerbils. Gerbil snoepjes noemen we dit.
Het mooiste wat kan gebeuren is dat ze de snacks op de hand gaan opeten. Til dan de hand voorzichtig op naar boven. Springen ze eraf begint u weer opnieuw.
Als ze dit punt genaderd zijn kunt u erop vertrouwen dat ze heel tam zullen worden!
Willen ze dit niet direct van u aannemen kan het ook zo zijn dat ze nog aan de smaak moeten wennen. U zou daarom wat van het snoepgoed door het dagelijkse voer kunnen mengen zodat ze aan de smaak wennen.

informatie over de gerbil

Gerbilarium

Nog een belangrijk advies is om het eten en drinken op het eerste grote plateau te zetten ( als u een Gerbilarium van mij heeft met de schuifruiten ). Op die manier leert u ze daar veel te moeten komen. Vanaf die plek kunt u zeer gemakkelijk het ruitje openen en hebben zij direct het hele overzicht over uw handen. Dat is het succes van onze Gerbilariums. Dan kunt u een kommetje maken met uw handen en de Gerbils zo opscheppen. Uw handen kwamen niet van boven maar van voren. Zij zagen dit aankomen en zullen daarom dus niet zo schrikken. Natuurlijk vinden ze ook dit nog even eng in het begin dus zet ze daarom snel weer terug en beloon ze met iets lekkers! Wat voor lekkers? De webshop staat vol met snacks en goeie tips ! Herhaal dit dagelijks en u zult merken dat ze alles steeds minder eng zullen vinden en uiteindelijk staan te wachten bij de raampjes om opgepakt te worden. Want zo lijken ze te denken: SNOEPEN….

Als ze na verloop van tijd gemakkelijk te pakken zijn, doordat ze bijvoorbeeld op u hand komen zitten en er niet afspringen als u de hand omhoog doet kunt u ze even lekker op uw handen rond laten spurten. Steeds de ene hand voor de andere hand houden zodat ze van hand naar han kunnen rennen en lekker actief hun energie kwijt kunnen.
Als de ukkies dan weer terug in hun hok worden gezet geef ze dan altijd een beloning. Voor de beloning is iedere Gerbil vatbaar! Zo heb ik hier 2 mannen zitten ( Looky en Kirk ) die echt voor de schuiframen komen staan als ze me zien. Als ik ze dan vast heb gepakt worden ze op de hand al helemaal enthousiast, ze weten namelijk heel goed dat ze iets lekker gaan krijgen. Looky is zelfs zo tam dat hij een zonnebloempitje op zijn ruggetje opeet. Zonder dat ik hem krampachtig vast hoeft te houden, hij blijft gewoon rustig liggen. Zo cute.!.