Over Queenies

Wie zijn wij?

Ik ben Martijn, 34 jaar jong en afkomstig uit Rotterdam. Gerbilfokkerij Queenies ben ik gestart voor het wel en wee van de gerbil. De Gerbils zijn mijn absolute passie en toewijding. Mijn rustmoment in drukke periodes.

Queenies is naast dé gerbilfokkerij van Nederland ook aanbieder van terrariums / gerbilariums, voeding, drinkflessen, voerbakjes, speeltjes en nog veel meer. Via Gerbilshopqueenies.nl kunt u al deze producten eenvoudig en snel online bestellen.

Als u meer wilt weten over gerbils, dan kunt u allerlei informatie vinden op de website Gerbilinformatie.nl. Deze website is eveneens een initiatief van Gerbilfokkerij Queenies.

Over Queenies

Op onze site vindt u alles over:

  • De gerbil zelf
  • Huisvesting
  • Verzorging
  • Speeltjes
  • Koppeling

Vragen over geribls

Heeft u vragen?

Heeft u vragen over de gerbils? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij kunnen u helpen op alle gebieden van de gerbil: van verzorging tot huisvesting van voeding tot koppeling.

Gerbils uit de dierenwinkel: geen goed idee

Als allereerste is het belangrijk dat u uw Gerbil niet bij een dierenwinkel of tuincentrum haalt. Een dierenwinkel houdt zijn dieren, en dus ook Gerbils alleen om winst te maken. Ze geven de diertjes geen kwalitatief goed voer, wat ook nog eens gericht is op knaagdieren, en niet op de Gerbil zelf. De dieren zitten erg klein en in grote groepen, waardoor gevechten vaak voorkomen. Ook krijgen ze weinig speelgoed in de dierenwinkel.

De afkomst van de dieren is vaak erg slecht. Het zou heel goed kunnen dat als u in de dierenwinkel een Gerbil koopt, dat ze ziek zijn en/of overlijden kort na aankoop. De gerbils uit de dierenwinkel zijn veelal bang voor de mens en zijn hierdoor zelden tam te maken. Hoe goed een dierenwinkel ook lijkt, hun voornaamste doel is winst maken, ze fokken de dieren meestal niet met liefde en verzorgen ze daarom ook niet goed genoeg.

Waarom Queenies

Waarom Queenies?

Onze fokkerij maakt gebruik van stambomen. Dit is erg van belang omdat inteelt voorkomen moet worden. Ook kun je met stambomen beter ingrijpen bij problemen zoals epilepsie of tumoren.

Stambomen zijn heel erg belangrijk, omdat bij het fokken van dieren een zuivere lijn nodig is, natuurlijk zonder inteelt.

Zonder een stamboom is het gewoon niet mogelijk om goed te kunnen selecteren op belangrijke punten zoals leeftijd, gezondheid etc. Dat is de reden waarom wij altijd gebruik maken van een stamboom!